Jean-Claude Juncker: Atena are timp până la 18 octombrie să arate că este decisă să facă reformele promise

Liderul Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, a dat luni Greciei termen până la 18 octombrie, data următorului summit european, pentru a-şi arăta hotărârea cu privire la reformele promise în schimbul ajutorului din partea creditorilor internaţionali.

170 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker: Atena are timp până la 18 octombrie să arate că este decisă să facă reformele promise

Jean-Claude Juncker (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi am subliniat că înainte de orice nouă deblocare de fonduri, Grecia trebuie să-şi arate hotărârea de a pune în aplicare reformele promise până la 18 octombrie, cel târziu", a declarat Juncker într-o conferinţă de presă la Luxemburg, după o întâlnire a miniştrilor de finanţe din zona euro.

"Troica de creditori ai Greciei ne-a ţinut la curent cu situaţia din ţară. Am fost bucuroşi să aflăm că s-au făcut progrese substanţiale în ultimele zile", a adăugat Juncker.

"Dar noi facem apel la troică să finalizeze discuţiile cât mai repede posibil", a continuat el.

"În ceea ce priveşte Grecia, mai sunt multe de făcut", a afirmat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

Atena încearcă să obţină deblocarea unei tranşe vitale de 31,5 miliarde de euro dintr-un împrumut internaţional de 130 de miliarde, acordat iarna trecută şi destinat recapitalizării băncilor sale, şi să înceapă să ramburseze datoria sa internă de aproape 8 miliarde de euro.

Plata a fost blocată în iunie de creditorii ţării, în aşteptarea adoptării unui nou pachet de reduceri bugetare şi de austeritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici