Joburile viitorului: Energia eoliană ar putea genera 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani

Extinderea industriei eoliene ar putea crea 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani, potrivit unei analize a Global Wind Energy Council, citată de CNBC.

309 afișări
Imaginea articolului Joburile viitorului: Energia eoliană ar putea genera 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani

Joburile viitorului: Energia eoliană ar putea genera 3,3 milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani

Estimarea include atît locurile de muncă ce ţin de eolienele offshore şi offshore, precum şi cele situate pe întregul lanţ valoric al sectorului, în domenii precum instalarea, producţia, planificarea şi dezvoltarea proiectelor, operarea, întreţinerea şi dezafectarea acestora.

Aceste posturi ar asigura o instalarea a 470 gigawatti suplimentari onshore şi offshore între 2021 şi 2025, a spus GWEC.

Joyce Lee, şeful politicii şi proiectelor consiliului, a declarat că tranziţia energetică „va trebui să se accelereze în următorul deceniu pentru a ne proteja şansele de a atinge neutralitatea energetică până la mijlocul secolului”.

"Vestea bună este că tranziţia oferă câştiguri de locuri de muncă şi câştiguri economice", a spus Lee. „Guvernele din întreaga lume pot profita de beneficii socioeconomice stabilind obiective mai ambiţioase în materie de energie regenerabilă, eficientizând permisele pentru proiecte eoliene şi construind pieţe de energie care să ţină seama de costurile reale ale combustibililor fosili.”

În întreaga lume, guvernele stabilesc obiective pentru reducerea emisiilor şi creşterea instalaţiilor de energie regenerabilă, cu o serie de obiective care fac din energia eoliană un instrument crucial în eliminarea combustibililor fosili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici