Joe Biden nu crede în cifrele economice. Preşedintele consideră că SUA se îndreaptă în „direcţia corectă”

Preşedintele Joseph Biden a părut să minimizeze, joi după-amiază, relevanţa datelor despre starea economiei şi s-a declarat încrezător că, în actualul context internaţional, Statele Unite se îndreaptă "în direcţia corectă".

450 afișări
Imaginea articolului Joe Biden nu crede în cifrele economice. Preşedintele consideră că SUA se îndreaptă în „direcţia corectă”

Joe Biden nu crede în cifrele economice. Preşedintele consideră că SUA se îndreaptă în „direcţia corectă”

"După un an de creştere economică istorică şi după recâştigarea tuturor locurilor de muncă din sectorul privat pierdute în timpul crizei pandemiei, nu este o surpriză că economia reduce ritmul, în contextul în care Rezerva Federală acţionează pentru diminuarea inflaţiei. Dar, chiar dacă ne confruntăm cu provocări istorice pe plan mondial, mergem în direcţia corectă şi vom fi mai puternici şi mai în siguranţă după această tranziţie", afirmă preşedintele Joseph Biden într-un comunicat postat pe site-ul Casei Albe şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Preşedintele SUA a remarcat că piaţa muncii rămâne "puternică", rata şomajului fiind de 3,6%, în contextul creării a peste un milion de locuri de muncă doar în trimestrul al doilea.

"Cheltuielile de consum continuă să crească. La începutul acestei săptămâni, m-am întâlnit cu preşedintele SK Group din Coreea de Sud, una dintre companiile care au investit peste 200 de miliarde de dolari în sectorul de producţie american de la începerea mandatului meu, generând o relansare istorică a producţiei americane", a precizat Biden.

"Planul meu economic se concentrează pe scăderea inflaţiei, fără a renunţa la câştigurile economice pe care le-am realizat. Congresul are o şansă istorică de a face acest lucru prin adoptarea fără întârziere a Legii privind Semiconductorii şi Ştiinţa şi a Legii privind reducerea inflaţiei", a subliniat Joseph Biden.

Economia Statelor Unite ale Americii a scăzut cu 0,9% în perioada aprilie-iunie, pentru al doilea trimestru consecutiv, marcând practic intrarea în recesiune tehnică. În trimestrul întâi din 2022, scăderea economică a SUA fusese de 1,6%, astfel că ritmul reducerii activităţilor economice tinde să se atenueze. Totuşi, este vorba despre o scădere economică drastică, în condiţiile în care în 2021 Statele Unite înregistraseră o creştere a PIB-ului de 5,7%, însă după reducerea semnificativă a activităţilor în 2020, din cauza pandemiei.

Rezerva Federală (FED), instituţia bancară centrală din SUA, speră că reducerea performanţelor economice va fi redresată spre sfârşitul anului, evitându-se astfel constatarea recesiunii la nivel oficial. Fed tocmai a anunţat o nouă majorare a dobânzii de referinţă cu 0,75%, până la intervalul 2,25%-2,50%, în cadrul eforturilor de stabilizare şi reducere a inflaţiei, care a atins nivelul de 9,1%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
politică,
economie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici