Joseph Daul: CE ar putea activa clauza de salvgardare pentru agricultură

Preşedintele Grupului Popularilor Europeni (PPE – DE) din Parlamentul European, Joseph Daul, a avertizat, sâmbătă, că dacă Guvernul român nu ia "măsuri adecvate", Comisia Europeană ar putea să activeze clauza de salvgardare pentru agricultură.

1 afișare
Imaginea articolului Joseph Daul: CE ar putea activa clauza de salvgardare pentru agricultură

Joseph Daul: CE ar putea activa clauza de salvgardare pentru agricultură

În discursul susţinut, la Timişoara, în cadrul seminarului “PPE-DE - cel mai important şi mai influent Grup politic din Parlamentul European - Priorităţi politice 2008”, Joseph Daul a arătat că România a fost criticată din pricina derapajelor din sistemul plăţilor din agricultură, deoarece are probleme în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor alocate pentru agricultură şi în ceea ce priveşte calitatea sistemului de identificare a parcelelor.

"Dacă nu sunt luate măsuri adecvate, Comisia ar putea să activeze clauza de salvgardare în acest domeniu. Agricultorii români ar putea pierde 25% din fondurile europene din simplul motiv că autorităţile nu-şi fac datoria aşa cum s-ar cuveni", a spus Daul.

El a mai afirmat că, în plus, planul operaţional sectorial în agricultură şi dezvoltare rurală nu a fost încă aprobat şi, din câte ştie, nici nu este prevăzut nimic semnificativ în acest sens până la începutul anului viitor.

"Toate acestea nu fac decât sa demonstreze faptul ca autorităţile nu îşi dau suficient interesul faţă de un domeniu vital pentru ţara dumneavoastră. În aceste conditii, este de datoria noastră ca grup politic şi ca reprezentanţi ai interesului cetăţenilor să atragem atenţia şi să facem presiuni asupra autorităţilor pentru ca aceste probleme să-şi găsească o rezolvare adecvată", a mai afirmat liderul Grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Comisia Europeană va solicita, săptămâna viitoare, autorităţilor de la Bucureşti să corecteze în decurs de o lună deficienţele din sistemul de plăţi din agricultură, în caz contrar România urmând să piardă unele subvenţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici