JPMorgan: Primul trimestru poate marca maximul atins anul acesta de piaţa de capital

Gigantul bancar JPMorgan Chase spune că investitorii nu ar trebui să fie prea confortabili cu startul impresionant de an al pieţei americane de capital, potrivit Yahoo Finance, citat de Ziarul Financiar.

272 afișări
Imaginea articolului JPMorgan: Primul trimestru poate marca maximul atins anul acesta de piaţa de capital

„Privind în ansamblu, credem că raliul pieţei care a început în octombrie, despre care speram că ar fi susţinut de creşterea randamentelor obligaţiunilor, evoluţia indicelui preţurilor de consum, redeschiderea economiei şi scăderea preţurilor gazelor naturale în Europa, are şanse mici de a fi confirmat de investitori pe măsură ce anul avansează. Primul trimestru va marca, cel mai probabil, maximul atins anul acesta de piaţă”, explică Mislav Mateja, analist al JPMorgan, cea mai mare bancă din Statele Unite.

El le recomandă investitorilor să îşi reducă expunerea pe acţiuni, despre care adaugă că afişează evaluări îndoielnic de mari, şi să îşi îndrepte atenţia asupra altor sectoare mai defensive.

De altfel, analistul a avut un ton extrem de precaut cu privire la avansul înregistrat în ultima perioadă de activele tech.

„Semnalele optimiste nu s-au încheiat, însă nici nu mai sunt la fel de proaspete. Complezenţa se instalează pe mai multe fronturi”.

Raliul afişat de marii indici bursieri de la începutul anului a surprins mulţi participanţi la piaţă, în contextul în care Rezerva Federală continuă să majoreze ratele dobânzilor, chiar dacă într-un ritm mai scăzut faţă de 2022. Pe de altă parte, există posibilitatea ca investitorii să fi mizat excesiv pe punctul maxim de creştere a dobânzii de referinţă.

Deşi piaţa se aşteaptă ca Fed-ul să oprească seria de majorări spre finele anului, momentul rămâne în continuare incert. Astfel, investitorii se pot confrunta cu noi creşteri care ar încetini economia şi al afecta multiplii de evaluare ai societăţilor listate. Între timp, mediul corporate încearcă să înţeleagă cum un sezon dezamăgitor de raportări financiare a justificat avansul pieţei de capital de la început de an. De exemplu, giganţi precum Apple, Meta, Snap şi Microsoft au avut rezultate slabe în T4/2022 şi au oferit estimări prudente pentru restul anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici