KazMunaiGaz a înlocuit trei directori din echipa lui Patriciu

Un număr de trei directori din vechea echipă de conducere a Rompetrol a omului de afaceri Dinu Patriciu, respectiv Eric Kish, Adrian Petruş şi Dan Ionescu, au fost înlocuiţi de proprietarul grupului, KazMunaiGaz.

81 afișări
Imaginea articolului KazMunaiGaz a înlocuit trei directori din echipa lui Patriciu

KazMunaiGaz a înlocuit trei directori din echipa lui Patriciu (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

Astfel, noul şef al diviziei de trading, Alibek Zhilbaiev, a preluat atribuţiile de la Dan Ionescu, care va părăsi compania la 1 august, Ierzhan Orinbassarov a preluat de la Eric Kish conducerea diviziei de dezvoltare corporatistă şi servicii industriale, iar Dmitri Grigoriev a fost numit în locul lui Adrian Petruş director financiar şi centru corporatist, se arată într-un comunicat al Rompetrol.

Directorul general al Rompetrol este Saduokhas Meraliev, fost adjunct al lui Dinu Patriciu, începând din 2007, când KazMunaiGaz a preluat 75% din acţiunile grupului, în timp ce Andre Naniche a rămas pe postul de director general adjunct.

Totodată, Cosmin Cocean şi Titov Buzescu vor superviza în continuare activitatea diviziilor de rafinare şi petrochimie şi retail ale grupului.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, fondatorul grupului Rompetrol, a anunţat, la începutul lunii iulie, că se retrage de la conducerea grupului, dar va rămâne în Consiliul de Administraţei. În locul lui Patriciu a fost numit Meraliev.

Patriciu a vândut în 2007 companiei de stat din Kazahstan KazMunaiGaz 75% din Rompetrol Group, pentru 1,6 miliarde dolari. El a anunţat în luna iunie a acestui an că a cedat acţionarului majoritar şi participaţia de 25% pe care o mai deţinea la Rompetrol.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici