Kelemen: Dacă modificarea legii taximetriei prin OUG vizează Uber şi Taxify, unde e urgenţa?

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că modificarea legii taximetriei prin OUG nu se justifică, subliniind că dacă aceste modificări vizează serviciile Uber şi Taxify, atunci ţinta este greşită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

9741 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Dacă modificarea legii taximetriei prin OUG vizează Uber şi Taxify, unde e urgenţa?

Kelemen: Dacă modificarea legii taximetriei prin OUG vizează Uber şi Taxify, unde e urgenţa?

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că cele două servicii oferite sunt competente, transparente, oferă un transport modern şi civilizat, astfel că nu există nicio posibilitate ca unii să se sustragă de la plata impozitului.

„Dacă modificarea prin OUG a Legii Taximetriei vizează cele două servicii, Uber şi Taxify, eu cred că este o ţintă greşită, deoarece problemele taximetriei din România nu stau în aceste două firme. Sunt servicii competente, transparente, care pot fi urmărite prin internet până la destinaţie, plăteşti cu cardul, deci din acest punct de vedere nu există nicio posibilitate ca unii să se sustragă de la plata impozitului. Este o modalitate civilizată, modernă de transport, iar competiţia din acest domeniu ar trebui să ne ducă în altă direcţie, nu de a interzice ceva sau de a face legislaţia în aşa fel încât să nu mai fie rentabilă această formă de taximetrie. Competiţia ar trebui să meargă în cealaltă direcţie, când firmele de taximetrie investesc în maşini, în servicii, în a forma taximetrişti mai amabili, iar atunci nu va fi nicio problemă”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, oamenii care locuiesc în oraşele mari caută această soluţie care funcţionează, fiind o alternativă mai civilizată şi modernă la companiile obişnuite de taxi.

„În plus, serviciile Uber şi Taxify sunt de secolul al XXI-lea şi reprezintă şi o modalitate pentru tineri de a mai face un ban în plus, câteva ore pe zi, seara sau după-amiază. Iar aceşti şoferi – antreprenori plătesc taxe. De aceea, chiar nu îi înţeleg pe cei care au pregătit această OUG. Iar taximetriştii, în loc să se reformeze, omoară competiţia, concurenţa, ceea ce nu este corect. Nu susţinem aşa ceva în anul 2019. Eu cred că, până este în dezbatere publică, ar trebui poziţii clare din partea societăţii şi a liderilor politici, deoarece direcţia nu este bună, nu se rezolvă nimic, ci se satisfac, poate, interesele meschine ale unora din Bucureşti şi din câteva oraşe mari”, a menţionta liderul UDMR.

Kelemen a subliniat că nu vede rostul unei OUG privind modificarea legii taximetriei în condiţiile în care nu este nicio urgenţă în acest domeniu.

„Unde este urgenţa? Dacă cineva vrea să schimbe legea taximetriei ar trebui să vină în Parlament, în dezbatere parlamentară, nu să se modifice prin OUG”, a conchis Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici