Kronospan Sebeş trimite în şomaj tehnic aproximativ o sută de angajaţi

Compania Kronospan Sebeş şi-a oprit, miercuri, temporar, linia de producţie MDF, aproximativ o sută din cei 500 de angajaţi ai firmei fiind trimişi în şomaj tehnic.

294 afișări
Imaginea articolului Kronospan Sebeş trimite în şomaj tehnic aproximativ o sută de angajaţi

Kronospan Sebeş trimite în şomaj tehnic aproximativ o sută de angajaţi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de compania Kronospan Sebeş, semnat de purtătorul de cuvânt al firmei, Diana Gligor, linia de producţie MDF va fi oprită temporar şi va fi pornită din nou la sfârşitul lunii februarie, motivele acestei decizii nefiind precizate.

Conform sursei citate, Kronospoan Sebeş a decis, totodată, repornirea liniei de producţie PAL, oprită, temporar, în cursul lunii ianuarie.

Conducerea companiei susţine că nu este afectată semnificativ de criza economică, ci, mai degrabă, de faptul că în această perioadă majoritatea proiectelor din domeniul construcţiilor, unde furnizează o mare parte a producţiei, sunt sistate.

Anul trecut, în preajma sărbătorilor de iarnă, Kronospan Sebeş a trimis în şomaj tehnic aproximativ o sută din cei 500 de angajaţi, oprindu-şi activitatea, alternativ, la fabricile de PAL şi MDF, muncitorii primind 75 la sută din salariu.

Managerul de relaţii publice al Kronospan Sebeş, Bastian Konzelmann, declara la acea dată că şi în România se resimte criza financiară, iar aceasta nu a ocolit nici industria producătoare de mobilă.

Deşi conducerea Kronospan Sebeş estima că va relua activitatea fabricii de PAL în ianuarie, acest lucru nu s-a întâmplat decât în luna februarie, linia de producţie fiind repornită marţi, iar de miercuri întră în fluxul normal de lucru.

Compania austriacă Kronospan deţine la Sebeş două fabrici, una de PAL şi alta de MDF, pe care le-a cumpărat în 2004 de la grupul italian MD Fratti, investiţiile totale realizate în România fiind de peste 250 de milioane de euro.

Citeşte şi:

Aproximativ o sută de angajaţi ai Kronospan Sebeş, trimişi în şomaj tehnic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici