Lagarde: Ungaria trebuie să ia măsuri înainte de începerea discuţiilor pentru un acord financiar

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a cerut guvernului ungar să ia măsuri "tangibile" pentru a demonstra că este dispus să urmeze o politică de stabilizare economică, înainte ca instituţia financiară să accepte reluarea discuţiilor pentru un nou program de finanţare.

252 afișări
Imaginea articolului Lagarde: Ungaria trebuie să ia măsuri înainte de începerea discuţiilor pentru un acord financiar

Christine Lagarde (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Înainte ca Fondul să poată determina când şi dacă va începe negocierile pentru un acord standby, va trebui să vadă măsuri tangibile care să demonstreze angajamentul autorităţilor de a aborda toate chestiunile relevante pentru stabilitatea macroeconomică", a declarat Lagarde într-un comunicat transmis după o întâlnire cu oficialităţi ungare.

Ministrul dezvoltării, Tamas Fellegi, şeful echipei de negociatori cu instituţiile financiare internaţionale, a declarat după discuţiile de la Washington cu Lagarde şi alţi oficiali FMI că este în interesul pieţelor şi economiei ungare ca un acord cu Fondul şi CE să înceapă în curând.

El a afirmat că a discutat situaţia economică din Ungaria cu FMI, precum şi unele chestiuni legate de politicile controversate ale guvernului, inclusiv despre legea care restrânge independenţa băncii centrale.

"Înţelegem în totalitate şi am căzut de acord cu experţii FMI că Ungaria trebuie să urmeze politici care să consolideze încrederea pieţelor, economia ungară şi instituţiile ungare pentru a pune bazele unei creşteri economice susţinute", a afirmat oficialul.

Fellegi a adăugat că se va întâlni săptămâna viitoare cu partenerii europeni, pentru a rezolva divergenţele şi pentru a stabili un program de negocieri.

Lagarde a afirmat că FMI aşteaptă semnale de sprijin din partea UE pentru Ungaria înainte de a începe discuţiile privind un nou acord de finanţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici