Leul a început sesiunea în apreciere. Cursul a coborât sub 4,2 lei/euro

Moneda naţională a dechis şedinţa pe o creştere moderată, ajutată de un apetit în urcare pentru regiune din partea investitorilor străini, după ce îngrijorările privind preţul petrolului s-au mai temperat, astfel că paritatea a coborât sub 4,2 lei/euro.

22 afișări
Imaginea articolului Leul a început sesiunea în apreciere. Cursul a coborât sub 4,2 lei/euro

Leul a început sesiunea în apreciere. Cursul a coborât sub 4,2 lei/euro (Imagine: Mediafax Foto)

Băncile afişau cotaţii de 4,2000 - 4,2020 lei/euro în debutul şedinţei, uşor sub nivelul de miercuri, când schimburile se perfectau la 4,2033 - 4,2040 lei/euro.

Cursul a continuat să scadă treptat, până la un minim de 4,1945 - 4,1960 lei/euro, ajutat de sentimentul global uşor pozitiv, potrivit dealerilor. În jurul orei 10:10, tranzacţiile se încheiau la 4,1980 - 4,1990 lei/euro.

Valutele din regiune au deschis, de asemenea, cu aprecieri moderate, în linie cu marile burse europene. Totodată, preţul petrolului a scăzut uşor, iar îngrijorările privind situaţia din Libia s-au redus, după ce preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a propus un plan de pace, care a fost luat în considerare de Liga Arabă.

Cursul de referinţă anunţat miercuri de BNR a scăzut cu 0,57 bani, la 4,2051 lei/euro, şi a atins un nou nivel minim de după 4 iunie 2010.

Leul s-a apreciat miercuri şi în raport cu dolarul, banca centrală anunţând un rată de schimb de 3,0406 lei/dolar, respectiv cu 0,24 bani sub cursul oficial de marţi. Paritatea nu a mai fost aşa redusă din 5 noiembrie, când euro era cotat la 3,0403 lei.

Randamentele practicate joi dimineaţă de băncile comerciale pentru plasamentele cu scadenţă la o zi au scăzut de la 5,77% - 6,27% la 5,5 - 6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici