Leul s-a depreciat în partea a doua a zilei

Moneda naţională s-a depreciat în partea a doua a şedinţei, contrar evoluţiei regionale, cotaţiile atingând un nivel maxim de 4,2450 lei/euro, pe fondul cererii de valută de la nivel comercial şi al ordinelor de cumpărare de valută din partea investitorilor care şi-au marcat o parte din profituri.

26 afișări
Imaginea articolului Leul s-a depreciat în partea a doua a zilei

Leul a trecut pe depreciere (Imagine: Mediafax Foto)

La ora 16:45, un euro era tranzacţionat în intervalul 4,2390 - 4,2415 lei, cu 1,6 bani peste cotaţiile de la finalul zilei de luni.

"Presiunea a venit de pe partea comercială, firmele româneşti considerând că e un bun nivel de cumpărare de euro. Pe această mişcare au intervenit şi străinii, care au preferat să-şi marcheze profiturile şi să nu rişte reîntoarcerea la niveluri mai înalte. Pe de altă parte, în şedinţa de luni, regiunea se deprecia şi leul câştiga teren, aşa că unii s-au gândit dacă n-a fost o intervenţie", a comentat pentru MEDIAFAX dealerul unei bănci comerciale.

Primele transferuri ale şedinţei de marţi au fost efectuate la 4,2220 - 4,2260 lei/euro, arătând o uşoară apreciere, în ton cu regiunea.

În jurul orei 10:20, cursul a scăzut pentru scurt timp la 4,2085 - 4,2125 lei/euro, însă ulterior, a revenit pe creştere, susţinut de ordinele de cumpărare de euro.

La puţin timp după anunţarea cursului de referinţă de către Banca Naţională a României (BNR), euro era tranzacţionat la 4,2410 - 4,2440 lei.

Rata de referinţă anunţată de BNR, de 4,2348 lei/euro, a fost cu 0,44 bani sub de nivelul de luni, când euro a fost cotat la 4,2392 lei. Paritatea de marţi a reprezentat cel mai redus nivel din 29 ianuarie, când cursul a fost de 4,2314 lei/euro.

Băncile comerciale au afişat, marţi, dobânzi de 9,56 - 10,06% pentru depozitele cu scadenţa la o zi, în uşoară scădere faţă de ratele de luni, de 9,63 - 10,13%, în timp ce pentru plasamentele la o săptămână ratele se situează la 9,96 - 10,6%, apropiate de cele din ziua anterioară, de 9,99 - 10,55%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici