Leul s-a depreciat în prima parte a şedinţei - 4,2404 lei/euro

Moneda naţională s-a depreciat în prima parte a şedinţei, ca urmare a sentimentului negativ de pe toate valutele emergente, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a afişat un curs de referinţă cu 0,64 bani mai mare, de 4,2404 lei/euro.

21 afișări
Imaginea articolului Leul s-a depreciat în prima parte a şedinţei - 4,2404 lei/euro

Leul s-a depreciat în prima parte a şedinţei - 4,2404 lei/euro (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Banca centrală a anunţat luni un curs oficial de 4,2340 lei/euro.

Leul a continuat să se deprecieze accentuat în raport cu dolarul, iar cotaţia de referinţă a urcat cu 3,85 bani, de la 3,2170 lei/dolar la 3,2555 lei/dolar.

Primele tranzacţii de miercuri au fost realizate la 4,2335- 4 ,2355 lei/euro, paritate în imediata apropiere a ultimelor cotaţii de marţi, de 4,2335 - 4,2360 lei/euro.

Cursul a urcat în prima oră spre nivelul de 4,24 lei/euro, influenţat de aversiunea la risc a jucătorilor ca urmare a deprecierii euro în raport cu dolarul şi, totodată, a corecţiilor înregistrate de valutele din regiune faţă de moneda europeană.

Ulterior, cotaţiile au coborât, pentru puţin timp, aproape de 4,2350 lei/euro, pentru ca ulterior paritatea să urce iar peste 4,24 lei/euro. În jurul orei 13:00, schimburile se realizau la 4,2400 - 4,2420 lei/euro, cel mai ridicat nivel al şedinţei.

Potrivit dealerilor, sentimentul negativ a fost generat de măsurile anunţate de Federal Reserve pentru sprijinirea relansării economice, care nu au impresionat investitorii, aceştia considerând o evaluare fundamentală negativă pentru economia SUA. Îngrijorările au dus la aprecierea dolarului în raport cu euro, întrucât dolarul este considerată o valută mai sigură, şi la deprecierea valutele statelor din regiune, inclusiv leul.

La jumătatea şedinţei locale, valutele din regiune afişau pierderi de circa 1%.

Băncile comerciale au continuat să afişeze dobânzi reduse pentru sumele plasate pe termen de o zi, acestea oscilând între 3,52% şi 4,02%. Dobânzile pentru plasamentele cu scadenţă la o săptămână au coborât uşor, de la 4,4% - 4,9% la 4,35 - 4,85%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici