Licitaţiile publice pentru vânzarea de spaţii în Casa Presei nu vor mai avea loc

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a anunţat, vineri, că licitaţiile publice cu strigare programate în intervalul 26-28 noiembrie 2008 pentru vânzarea a 15 spaţii administrative din Casa Presei nu vor mai avea loc.

888 afișări
Imaginea articolului Licitaţiile publice pentru vânzarea de spaţii în Casa Presei nu vor mai avea loc

Licitaţiile publice pentru vânzarea de spaţii în Casa Presei nu vor mai avea loc

"Urmare a apariţiei anunţului publicat în data de 17 noiembrie 2008, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat aduce la cunoştinţa celor interesaţi că licitaţiile publice cu strigare având ca obiect vânzarea unor spaţii administrative-15 unităţi individuale, aflate la etajul 2, Corp B2 din imobilul situat în Piaţa Presei Libere nr.1, sector 1, Bucureşti, ce urmau să aibă loc la sediul Sucursalei pentru Administrarea şi Întreţinerea Fondului Imobiliar, din Bucureşti, între 26-28 noiembrie 2008, nu vor mai avea loc", se arată într-un anunţ al regiei.

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a iniţiat procedura de organizare a licitaţiei publice pentru vânzarea a 15 spaţii administrative din Casa Presei Libere cu suprafeţe între 19,7 şi 55,3 metri pătraţi, la un preţ de pornire care variază între 31.000 euro şi 86.000 euro fără TVA.

Spaţiile scoase la vânzare ca unităţi individuale sunt amplasate în corpul de legătură B2, la etajul 2 al Casei Presei Libere din Bucureşti, cu nivel S+P+3÷4.

Licitaţiile au fost organizate la sediul Sucursalei pentru Administrarea şi Întreţinerea Fondului Imobiliar din Bucureşti, în perioada 12-14 noiembrie, iar RA-APPS a anunţat, la 17 noiembrie, că vor fi reluate în perioada 26-28 noiembrie.

Clubul Român de Presă (CRP) a protestat, miercuri, faţă de faptul că RA-APPS vinde spaţiile deţinute în Casa Presei fără ca CRP să fie consultat sau informat, deşi guvernele din ultimii opt ani au făcut promisiuni în acest sens.

"Adunarea Generală a Clubului Român de Presă a constatat faptul că angajamentele Guvernelor României privind vânzarea cu sarcină a spaţiilor deţinute de stat în Casa Presei Libere au fost încălcate. În această perioadă, la preţuri ridicol de mari, sunt scoase la licitaţie birouri din acest imobil. Acest demers s-a făcut fără ca, în vreun moment, primul-ministru, Secretariatul General al Guvernului sau RA-APPS să îşi fi îndeplinit promisiunile repetate în ultimii 8 ani de toate echipele trecute prin funcţiile de conducere ale acestor instituţii, de a consulta sau măcar informa CRP privind intenţiile concrete de vânzare a spaţiilor", informează Consiliul de Onoare al CRP.

CRP precizează că este "dreptul proprietarilor de a decide vânzarea spaţiilor pe care le deţin", însă consideră "cel puţin ciudat" felul în care angajamentele ultimelor două guverne "nu sunt respectate de chiar subalternii acestora, cu excepţia, poate, a situaţiei în care «angajamentele» nu erau decât expresia populismului gol de intenţii reale".

"Clubul Român de Presă consideră că nu mai există nicio bază pentru păstrarea denumirii «Casa Presei Libere» pentru imobilul cu pricina, având în vedere nu doar faptul că extrem de multe spaţii sunt ocupate de instituţii care nu au nicio legătură cu activitatea de presă (Bursa Română de Mărfuri, Consiliul Concurenţei), dar şi faptul că intenţiile explicite ale autorităţilor sunt să vândă oricui îşi permite un birou de 20 mp la peste 30.000 EURO (peste 1500 EURO/mp)", a mai precizat CRP.

RA-APPS a transmis, joi, o serie de precizări privind procedura de vânzare a spaţiilor din Casa Presei, arătând că imobilele aflate în proprietatea privată a statului şi în administrarea regiei pot fi vândute, conform legii, numai prin licitaţie publică.

Spaţiile fac parte din ansamblul fostului Combinat Poligrafic "Casa Scânteii", clădirea fiind ridicată în perioada 1952-1957 şi amenajată ca spaţii de birouri.

Clubul Român de Presă (CRP), înfiinţat în 1998, este asociaţie profesională a companiilor din industria mass-media. CRP reuneşte 30 de societăţi din presa scrisă şi audio-vizual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici