Liderii G7 au stabilit măsuri pentru contracararea încălzirii climatice

Liderii ţărilor puternic industrializate (G7) au stabilit o serie de măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice, cu ocazia summitului desfăşurat în landul german Bavaria, informează site-ul agenţiei DPA.

395 afișări
Imaginea articolului Liderii G7 au stabilit măsuri pentru contracararea încălzirii climatice

Liderii G7 au stabilit măsuri pentru contracararea încălzirii climatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderii G7 s-au angajat în favoarea eliminării combustibililor fosili până la sfârşitul secolului XXI şi pentru stabilirea unei limite a încălzirii globale cu cel mult 2 grade Celsius.

"Suntem conştienţi de necesitatea de a elimina emisiile de CO2 din industria globală", a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, precizând că statele puternic industrializate (G7) sunt favorabile reducerii emisiilor poluante cu 40-70 la sută până în 2050, aşa cum recomandă experţii Naţiunilor Unite.

"Nicio ţară nu a formulat obiecţii", a declarat Merkel, referindu-se la liderii G7 - Germania, SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Japonia.

"Este vorba de o revenire binevenită la un rol de coordonare internaţională privind contracararea schimbărilor climatice", a comentat Christoph Schott, reprezentantul grupului ecologic Avaaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici