Liderii politici din Grecia au încheiat acordul privind reformele şi măsurile de austeritate

Liderii politici din Grecia au încheiat acordul privind reformele şi măsurile de austeritate necesare obţinerii celui de-al doilea program de susţinere financiară de 130 de miliarde de euro, cu câteva ore înainte de o reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro, au declarat surse guvernamentale.

617 afișări
Imaginea articolului Liderii politici din Grecia au încheiat acordul privind reformele şi măsurile de austeritate

Liderii politici din Grecia au încheiat acordul privind reformele şi măsurile de austeritate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul de Finanţe elen, Evangelos Venizelos, plecase joi la Bruxelles fără un acord complet, după discuţii pe tot parcursul nopţii cu liderii celor trei partide care susţin guvernul de la Atena.

Problema care rămăsese nerezolvată se referea la reducerea pensiilor.

Liderii din Uniunea Europeană şi FMI au fost exasperaţi de întârzierea acordului privind reformele cerute în schimbul ajutorului financiar de 130 de miliarde de euro, în condiţiile în care Grecia trebuie să răscumpere pe 20 martie obligaţiuni de 14,5 miliarde de euro.

Sursele au spus însă că în urma negocierilor de joi s-a ajuns la un acord complet.

Potrivit oficialilor din zona euro, întregul program trebuie aprobat până pe 15 februarie, astfel încât să fie evitat un default dezordonat al Greciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici