Lira sterlină şi-a continuat marţi scăderea- Euro pierde teren în raport cu dolarul

Lira a scăzut marţi cu 0,3% în raport cu dolarul, contribuind în continuare la pierderea de cinci zile de 2,7%.

560 afișări
Imaginea articolului Lira sterlină şi-a continuat marţi scăderea- Euro pierde teren în raport cu dolarul

Lira sterlină şi-a continuat marţi scăderea- Euro pierde teren în raport cu dolarul

Pe lângă tăierea ratelor de referinţă la un nivel minim din 2009, Banca Angliei a depăşit aşteptările analiştilor cu anunţul că va accelera programul de achiziţii publice cu 60 de miliarde de lire, la 435 miliarde de lire, începând se săptămâna aceasta.

"Putem vedea o slăbiciune pe termen scurt a lirei", a spus Janu Chan, un economist senior la St. George Bank din Sydney. "A fost un program de stimulare pe care Banca Angliei l-a anunţat. Economia a fost lovită pe termen scurt şi s-ar putea confrunta cu o recesiune minoră", a spus el.

Yen-ul a crescut cu 0,1%, la 102,35 yeni/dolar, după ce a scăzut cu 1,2% în ultimele două sesiuni.

Euro a pierdut 0,12% în raport cu dolarul şi s-a depreciate la 1,1074 dolari/euro.

Preţul petrolului a scăzut cu 0,9%, la 42,62 dolari barilul. Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) va avea o nouă serie de discuţii luna viitoare, însă deja a anunţat că membri sunt în tratative constant pentru stabilizarea pieţei. Conform Bloomberg, reprezentanţii OPEC se aşteaptă la o stabilizare în ultima parte a anului.

Preţul aurului a rămas fără modificări majore, la 1,335 dolari uncia. Cuprul a scăzut 0,2% în Londra, în timp ce Nichelul a scăzut 0,1%.

Acţiunile asiatice au crescut la maximul ultimului an, în condiţiile în care datele legate de inflaţia din China au dat semne de stabilizare în a doua economie a lumii.​

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici