Listarea Fondului Proprietatea: extaz pentru Bursă, agonie prelungită pentru foştii proprietari

Listarea Fondului Proprietatea (FP) a injectat adrenalină în cordul slăbit al Bursei de la Bucureşti şi i-a făcut pe investitori să viseze cu ochii deschişi. Foştii proprietari mai au însă de aşteptat până să îşi vadă visul cu ochii, potrivit Ziarului Financiar.

36 afișări
Imaginea articolului Listarea Fondului Proprietatea: extaz pentru Bursă, agonie prelungită pentru foştii proprietari

Listarea Fondului Proprietatea: extaz pentru Bursă, agonie prelungită pentru foştii proprietari (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Ieri, 25 ianuarie, Fondul Proprietatea a scris istorie la Bursa de Valori Bucureşti, fiind cea mai aşteptată listare a ultimului deceniu. Speranţele de îmbogăţire, iluziile de despăgubire şi-au găsit răspuns încă din primele minute de tranzacţionare când acţiunea Fondului Proprietatea a debutat cu un preţ de 0,602 lei, mai puţin cu 39 de bani decât valoarea nominală.

Oportunitate pentru cei care au cumpărat acţiuni de pe piaţa gri să îşi tripleze banii, dar neşansă pentru foştii proprietari care au fost despăgubiţi cu acţiuni pentru averile confiscate de regimul comunist la valoarea nominală de un leu.

Află mai multe despre prima zi de listare la BVB a Fondului Proprietatea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici