Listarea Nuclearelectrica, amânată pentru sfârşitul lunii august

Listarea Nuclearelectrica prin vânzarea a 10% din acţiuni, programată iniţial pentru iulie, a fost amânată pentru sfârşitul lunii august, potrivit lui Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei de privatizare din Departamentul Energie.

225 afișări
Imaginea articolului Listarea Nuclearelectrica, amânată pentru sfârşitul lunii august

Listarea Nuclearelectrica, amânată pentru sfârşitul lunii august (Imagine: Theodor Pană/Mediafax Foto)

"Tehnic, listarea Nuclearelectrica trebuia să înceapă, dar nu a început din cauze independente de noi. (…) Nu are rost să porneşti o listare în august, care e lună moartă. Vom amâna până la finele lui august", a afirmat Dumitraşcu într-o conferinţă pe teme energetice.

Dumitraşcu a mai spus că Hidroelectrica "va fi în poziţia de listare undeva în toamna anului viitor", iar Complexul Energetic Oltenia va fi pregătit pentru listare în prima jumătate a anului 2014.

Guvernul speră să obţină 300-350 milioane lei prin oferta de vânzare pe bursă a 10% din acţiunile deţinute de stat la Nuclearelectrica, o tranşă reprezentând 85% din aceste titluri urmând să fie alocată investitorilor instituţionali, a anunţat în iunie ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă.

El arăta atunci că va fi convocată Adunarea Generală a Acţionarilor şi publicat prospectul de emisiune, întregul proces fiind estimat să dureze până în jurul datei de 10 iulie.

Înainte de listarea la Bursă, Nuclearelectrica va emite acţiuni noi, pentru majorarea capitalului cu 11,077%, din care 10% vor fi vândute la bursă, iar 1,077% vor putea fi cumpărate de Fondul Proprietatea, în baza dreptului de preferinţă.

Listarea Nuclearelectrica este intermediată de consorţiul format din firmele de brokeraj Swiss Capital şi BT Securities.

Compania este sub autoritatea Ministerului Economiei, statul deţinând 90,28% din acţiuni.

Totodată, Ministerul Economiei vrea să obţină 600 milioane euro din vânzarea pe bursă a 15% din acţiunile Romgaz Mediaş, în noiembrie, şi ia în calcul o listare duală, la Bucureşti şi Varşovia sau Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici