Livrările de gaz rusesc spre Cehia au fost oprite de marţi seara

Livrările de gaz rusesc spre Cehia au încetat de marţi seara, a anunţat importatorul RWE Transgaz.

17 afișări
Imaginea articolului Livrările de gaz rusesc spre Cehia au fost oprite de marţi seara

Livrările de gaz rusesc spre Cehia au fost oprite de marţi seara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un purtător de cuvânt al companiei, Martin Chalupski, a afirmat însă că societatea a negociat în cursul nopţii importul de gaze naturale din Norvegia.

"Nu preconizăm că situaţia va avea vreun impact asupra clienţilor noştri din Cehia", a declarat el, precizând că livrările actuale către ţara sa sunt mai "ridicate decât cele primite din Est marţi".

Anterior, purtătorul de cuvânt al societăţii ucrainene de hidrocarburi Naftogaz a anunţat că Rusia a suspendat complet, miercuri, tranzitul gazului rusesc destinat Europei prin teritoriul ucrainean.

Citeşte şi:

Rusia a suspendat complet tranzitul gazului destinat Europei prin Ucraina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici