Localizarea apelurilor de pe telefoane mobile la 112, posibilă din noiembrie

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 (SNUAU) va deveni complet funcţional la jumătatea luni noiembrie, când va fi posibilă şi localizarea apelurilor de urgenţă efectuate de pe telefoane mobile din toate reţelele operatorilor.

153 afișări
Imaginea articolului Localizarea apelurilor de pe telefoane mobile la 112, posibilă din noiembrie

Localizarea apelurilor de pe telefoane mobile la 112, posibilă din noiembrie (Imagine: Mediafax Foto)

"Pe 15 septembrie va fi testat sistemul, urmând să fie localizat primul apel de pe telefonul mobil la numărul de urgenţă 112. Termenul impus de Comisia Europeană va fi respectat", a declarat marţi, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Karoly Borbely.

La începutul lunii iulie, companiile Romtelecom şi HP România au fost selectate să furnizeze soluţii de captare şi localizare a apelurilor de urgenţă efectuate de pe telefoane mobile la numărul 112, valoarea celor două contracte urmând să se încadreze în limita a 11 milioane de lei.

Legislaţia UE în materie de telecomunicaţii impune statelor membre să se asigure că serviciile de urgenţă sunt accesibile gratuit, formând numărul de urgenţă unic european 112.

Statele membre trebuie să garanteze, de asemenea, disponibilitatea identificării locaţiei apelantului care foloseşte un telefon fix sau mobil când sună la numărul 112.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici