Locuinţele ipotecate, noi sau vechi, pot fi cumpărate prin Prima Casă

Modificările efectuate, miercuri, de Guvern la programul "Prima Casă" permit vânzarea tuturor locuinţelor deja ipotecate, atât a imobilelor nou-construite, cât şi a caselor executate anterior, decizia fiind luată în urma discuţiilor dintre miniştri, pentru a evita crearea unei discriminări.

736 afișări
Imaginea articolului Locuinţele ipotecate, noi sau vechi, pot fi cumpărate prin Prima Casă

Locuinţele ipotecate, noi sau vechi, pot fi cumpărate prin Prima Casă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ipotecarea casei a reprezentat unul dintre subiectele discutate în Guvern, în contextul modificărilor la «Prima Casă», şi s-a decis ca principiul liberei vânzări să fie aplicat la nivelul tuturor locuinţelor, pentru a se evita apariţia unei discriminări", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Hotărârea de guvern care modifică normele la "Prima Casă", obţinută de MEDIAFAX, stabileşte de altfel că în cadrul programului poate fi achiziţionată "o singură locuinţă finalizată, aflată pe teritoriul României, înscrisă în cartea funciară în condiţiile legii".

Actul normativ elimină astfel condiţia impusă iniţial de Guvern, şi anume ca în cadrul programului să poată fi cumpărate doar locuinţe libere de sarcini.

Modificările au fost efectuate de Guvern după ce băncile au cerut ca în programul "Prima Casă" să fie incluse şi apartamentele nou-construite prin credit bancar şi deja ipotecate, precum şi clarificarea unor detalii legate de ipoteca asupra locuinţei şi poliţa de asigurare.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, preşedintele Traian Băsescu a declarat că speră ca programul "Prima Casă" să stimuleze în primul rând construcţiile noi şi "să nu se găsească o portiţă ca apartamente ipotecate deja să fie parte a acestui program".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici