Lufthansa a anulat miercuri aproape 80 de zboruri

Operatorul german Lufthansa a anulat, miercuri, în a treia zi de grevă a personalului la sol şi de zbor, aproape 80 de zboruri, dintre cele 2.000 operate zilnic.

36 afișări
Imaginea articolului Lufthansa a anulat miercuri aproape 80 de zboruri

Lufthansa a anulat miercuri aproape 80 de zboruri (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Compania a precizat că vor fi afectate, în special, cursele interne şi europene, nouă aeronave fiind reţinute la sol din cauză că nu au putut fi pregătite de zbor.

Operatorul a mai anunţat că, pentru prima oară în decursul acestei greve, vor fi anulate unele zboruri pe distanţă mare, inclusiv trei zboruri de la Frankfurt şi unul de la Munchen, pasagerii urmând să fie redirecţionaţi către alte curse operate de companie sau de unii parteneri Star Alliance.

Protestele angajaţilor Lufthansa - peste 5.000 de membri ai sindicatului Verdi - au început luni.

Sindicatul Verdi, format din cira 50.000 de angajaţi la sol şi cabină, doreşte majorări de salarii de 9,8%, Lufthansa arătându-se până în prezent dispusă să ofere doar 6,7%, în două tranşe.

Operatorul aerian a făcut apeluri repetate către Verdi pentru reluarea negocierilor şi încetarea protestelor, dar nu a anunţat dacă va face o nouă ofertă salarială.

Analiştii estimează că o zi de grevă va aduce companiei aeriene costuri de circa cinci milioane de euro (7,87 milioane de dolari).

Greva pe termen nelimitat, prima în ultimii 13 ani la Lufthansa, perturbă toate sectoarele de activitate ale companiei, de la serviciile de catering şi bagaje la întreţinerea avioanelor.

În cursul săptămânii trecute, Lufthansa a anulat aproape 1.000 de zboruri regionale la subsidiarele sale din Germania, Eurowings şi CityLine, pe fondul unei dispute cu sindicatul piloţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici