Lukoil restrânge activităţile din Ungaria, din cauza taxei excepţionale

Grupul rus Lukoil a decis să îşi restrângă activităţile din Ungaria şi a renunţat la licenţa de comerţ en gros cu carburanţi, din cauza introducerii taxelor excepţionale reclamate la Bruxelles de mai multe companii multinaţionale.

110 afișări
Imaginea articolului Lukoil restrânge activităţile din Ungaria, din cauza taxei excepţionale

Lukoil renunţă la licenţa de comerţ en gros cu carburanţi în Ungaria, din cauza taxei excepţionale (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Filiala din Ungaria a Lukoil a renunţat de la 1 ianuarie la licenţa pentru comerţul en gros cu carburanţi", a declarat directorul diviziei, Denis Ryupin, într-un articol publicat de cotidianul Nepszabadsag.

Ryupin a explicat că "odată cu introducerea taxei excepţionale activitatea companiei a devenit deficitară, fără perspective de îmbunătăţire a situaţiei în viitorul apropiat".

Grupul rus va păstra activităţile de retail cu carburanţi, prin intermediul celor 76 de benzinării deţinute în Ungaria, din cele 1.500 existente în ţară.

Reprezentanţii Lukoil din Ungaria nu au putut fi contactaţi pentru informaţii.

Ungaria a introdus în octombrie taxe speciale în sectoarele energiei, telecomunicaţiilor, agro-alimentar şi retail, pentru atragerea de fonduri suplimentare necesare reducerii deficitului bugetar.

Liderii a 13 companii multinaţionale au cerut Comisiei Europene să sancţioneze Budapesta pentru această măsură, considerată anticoncurenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici