Majoritatea proprietarilor de locuinţe au luat măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice

Majoritatea proprietarilor de locuinţe din România (83% dintre cei chestionaţi) au luat măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţelor în ultimii 3 ani, în special prin îmbunătăţirea izolaţiei termice şi reducerea consumului de energie.

189 afișări
Imaginea articolului Majoritatea proprietarilor de locuinţe au luat măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice

Majoritatea proprietarilor de locuinţe au luat măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice

Potrivit unui studiu realizat de Ipsos pentru ING în 7 ţări, procentul din România este similar cu răspunsurile agregate în toate cele 7 ţări vizate (Germania, Olanda, Belgia, Spania, Turcia, România şi Polonia).

Astfel, 46% dintre proprietarii de locuinţe din România afirmă că şi-au îmbunătăţit izolaţia termică, iar 43% că au redus consumul de energie al dispozitivelor, în timp ce doar 8% şi-au instalat panouri solare, mai puţin de jumătate faţă de media generală de 19%.

Pentru proprietarii de locuinţe care au luat măsuri de eficientizare energetică, economisirea costurilor cu energia a fost principalul motiv pentru care au făcut acest lucru (pentru 84% în România vs 78% media generală), în timp ce considerentele de sustenabilitate au reprezentat principalul motiv pentru 13% dintre românii întrebaţi, faţă de 20% la nivelul întregului studiu (media generală).

Conştientizarea, rol esenţial în tranziţia către o economie verde

„Conştientizarea joacă un rol esenţial în procesul de tranziţie a societăţii către o economie verde, iar studiul ne arată că majoritatea românilor chestionaţi (6 din 10) consideră că acţiunile lor în calitate de consumatori pot avea un impact privind sustenabilitatea. Este un semnal pozitiv, în condiţiile în care opţiunile de achiziţie şi finanţare a soluţiilor eficiente energetic devin tot mai avantajoase şi mai diverse”, a declarat Iulia Rusu, Retail Business Strategy Manager, ING Bank România.

Cele mai importante trei criterii în determinarea preţului pe care românii sunt dispuşi să-l plătească pentru o locuintă sunt proximitatea faţă de facilităţi (ex. magazine, şcoli, servicii medicale etc.), eficienţa energetică şi proximitatea faţă de mijloace de transport.

Sondajul internaţional pe tema locuinţelor a fost efectuat de Ipsos pentru ING, prin chestionare online aplicate pe eşantioane reprezentative naţional în 7 ţări: Germania, Olanda, Belgia, Spania, Turcia, România şi Polonia. Studiul s-a desfăşurat în perioada octombrie-noiembrie 2023. În România, sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1000 de respondenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici