Majoritatea românilor folosesc telefoanele mobile pentru convorbiri

Majoritatea românilor folosesc telefoanele mobile pentru convorbiri, SMS-ul fiind a doua cea mai populară funcţie pentru utilizatorii de mobile autohtoni, potrivit unui studiu realizat de compania Unlock Research, prezentat joi în cadrul Mobile Marketing Conference.

278 afișări
Imaginea articolului Majoritatea românilor folosesc telefoanele mobile pentru convorbiri

Majoritatea românilor folosesc telefoanele mobile pentru convorbiri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit studiului, telefoanele mobile, deşi păstrează funcţiile de bază (convorbiri, SMS), au devenit şi un instrument pentru divertisment. Astfel, utilizatorii caută la telefonul mobil funcţii de divertisment (muzică, jocuri) sau care să le permită contactul permanent cu cei apropiaţi, prin acces la internet.

Astfel, potrivit studiului, 97% dintre români folosesc telefonul pentru convorbiri, în timp ce pentru 78% dintre ei SMS-ul este cea mai populară funcţie a mobilului. Pentru 56% dintre respondenţi, funcţia de agendă este cea mai des utilizată dintre toate cele disponibile pe telefonul mobil.

Aplicaţia pentru conţinuturile muzicale este cea mai importantă funcţie a mobilului pentru 42% dintre participanţii la studiu, în timp ce pentru 32% dintre aceştia cea mai importantă funcţie a telefonului mobil este cea care asigură accesul la internet.

Pe de altă parte, 29% dintre respondenţi au declarat că aplicaţia pentru jocuri este cea mai importantă funcţie a telefonului lor.

Potrivit studiului, în multitudinea de mesaje emise şi recepţionate zilnic, forma acestora devine din ce în ce mai importantă. De asemenea, funcţiile clasice ale telefonul mobil au devenit elemente obişnuite pentru toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici