Mamaia, marea câştigătoare în cadrul competiţiei "Destinaţia Anului 2023"

  • Mamaia a câştigat premiul pentru cea mai bună staţiune turistică în cadrul competiţiei Destinaţia Anului 2023, gală care s-a desfăşurat săptămâna aceasta la Palatul Culturii din Iaşi.
  • Mamaia este anual locul de vacanţă pentru sute de mii de turişti români, dar şi străini din toata lumea. Nisipul fin, apa cristalină şi diversitatea locurilor de divertisment au transformat staţiunea într-una dintre cele mai apreciate locuri de vacanţă din estul Europei.
  • În ultimii doi ani, investiţiile în staţiunea Mamaia au fost considerabile. Plajele au fost extinse cu circa 30 de hectare, printr-un proiect amplu, finanţat din fonduri europene, de modernizare şi conservare a staţiunilor de pe litoralul românesc.
569 afișări
Imaginea articolului Mamaia, marea câştigătoare în cadrul competiţiei "Destinaţia Anului 2023"

Bucureşti, 28 aprilie 2023 – Mamaia a câştigat premiul pentru cea mai bună staţiune turistică în cadrul competiţiei Destinaţia Anului 2023, gală care s-a desfăşurat săptămâna aceasta la Palatul Culturii din Iaşi.

Staţiunea din Constanţa a obţinut un punctaj de 66,66%. Pe locul doi s-a clasat staţiunea Călimăneşti, iar pe locul al treilea – Ocnele Mari.

Totodată, Municipiul Constanţa a fost nominalizată la categoria “Oraşe care inspiră”, alături de Oradea, Braşov, Iaşi, Timişoara şi Râmnicu Vâlcea.

„Ne bucurăm să primim distincţia de Destinaţia Anului, mai ales în contextul în care activitatea turistică a staţiunii Mamaia se desfăşoară de peste 100 de ani. Din dorinţa de a dezvolta şi păstra în acelaşi timp frumuseţea staţiunii, Municipalitatea Constanţa alături de Ministerul Mediului implementează două planuri urbanistice zonale. Acestea vor surprinde imaginea de ansamblu a staţiunii Mamaia pe următorii 20-30 de ani pentru a spori zona de entertainment, care se întinde pe o suprafaţă de 6 kilometri de plajă, pentru un nou val de turişti”, declară George Măndilă, Preşedinte OMD Mamaia-Constanţa.

Mamaia este anual locul de vacanţă pentru sute de mii de turişti români, dar şi străini din toata lumea. Nisipul fin, apa cristalină şi diversitatea locurilor de divertisment au transformat staţiunea într-unul dintre cele mai apreciate locuri de vacanţă din estul Europei. 

Şi infrastructura hotelieră s-a dezvoltat în ultimii 10 ani, fiind la standarde internaţionale, cu multe hoteluri noi, la o distanţă mică de plaja, dar şi restaurante pentru gusturi dintre cele mai rafinate.

De asemenea, mulţi turişti aleg Mamaia pentru viaţa de noapte animată, în localuri extravagante, în staţiune organizându-se şi numeroase festivaluri de muzică pentru tineri, precum Sunwaves.

În ultimii doi ani, investiţiile publice şi private în staţiunea Mamaia au fost considerabile. Plajele au fost extinse cu circa 30 de hectare, printr-un proiect amplu, finanţat din fonduri europene, de modernizare şi conservare a staţiunilor de pe litoralul românesc.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici