Managerii estimează creşterea activităţii în comerţ, industrie şi servicii

Managerii companiilor estimează pentru perioada august - octombrie creşterea activităţii în comerţ, industrie şi servicii şi stagnare în construcţii, preţurile urmând să înregistreze o relativă stabilitate în toate sectoarele economice, conform indicatorului sold conjunctural al INS.

165 afișări
Imaginea articolului Managerii estimează creşterea activităţii în comerţ, industrie şi servicii

Managerii estimează creşterea activităţii în comerţ, industrie şi servicii (Foto: Shutterstock)

În cadrul anchetei de conjunctură din luna august, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%).

"Pentru unele dintre activităţi se va înregistra tendinţă de creştere şi anume: fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie şi fabricarea echipamentelor electrice (solduri conjuncturale +26%), urmate de fabricarea produselor textile (sold conjunctural +21%). Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare", sea arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În construcţii producţia va stagna (sold conjunctural +4%), ca şi stocul de contracte şi comenzi (sold conjunctural +1%), numărul de salariaţi (sold conjunctural +3%) şi preţurile lucrărilor de construcţii (sold conjunctural +1%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +19%). Angajatorii prognozează un avans moderat al numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%) şi al volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +11%). Preţurile vor stagna (sold conjunctural -4%).

Conform estimărilor din luna august 2015, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%). Pentru acest sector se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +1%) şi a preţurilor (sold conjunctural +1%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici