Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene: Am trimis spre decontare către Comisia Europeană 378 milioane de euro

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş a declarat luni, în cadrul evenimentului Start Up Next, că a eliminat riscul pierderii fondurilor prin transmiterea spre decontare a 378 milioane de euro către Comisia Europeană.

240 afișări
Imaginea articolului Marcel Boloş, ministrul fondurilor europene: Am trimis spre decontare către Comisia Europeană 378 milioane de euro

Boloş: Am trimis spre decontare către Comisia Europeană 378 milioane de euro

"Reamintesc că România avea, la 31 octombrie 2019, un risc de decomitere pe Programul Operaţional Capital Uman, de 92,8 milioane euro. Am eliminat deja acest risc al pierderii banilor, odată cu transmiterea spre decontare către Comisia Europeană a 378 milioane euro", a spus ministrul.

Acesta a adăugat că a eliminiat riscul de dezangajare a încă 56,41 milioane dde euro în cazul Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

"Acelaşi lucru l-am reuşit şi în cazul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Chiar în aceste zile am transmis Ministerului Finanţelor Publice o declaraţie de cheltuieli pentru rambursarea a 59,9 milioane euro, prin care vom elimina riscul de dezangajare a 56,41 milioane euro", a declarat Marcel Boloş.

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, organizează evenimentul Start-up Next, dedicat beneficiarilor proiectelor POCU Start-Up Plus şi Start-Up Diaspora, cu participarea ministrului Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici