Marea Britanie trebuie să ia de urgenţă măsuri pentru reducerea deficitului bugetar uriaş

Marea Britanie trebuie să ia de urgenţă măsuri pentru reducerea deficitului bugetar uriaş, din cauza amplorii crizei fiscale din Europa, a declarat vicepremierul britanic, Nick Clegg.

49 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie trebuie să ia de urgenţă măsuri pentru reducerea deficitului bugetar uriaş

Marea Britanie trebuie să ia de urgenţă măsuri pentru reducerea deficitului bugetar uriaş (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Nu cred că am anticipat cât de mult se deteriorează condiţiile economice din zona euro, iar nevoia de a controla situaţia a devenit, brusc, mult mai mare", a afirmat Clegg, la postul de televiziune BBC.

Coaliţia de guvernământ va prezenta luni detaliile unui program prin care departamentele guvernamentale vor reduce cheltuielile cu şase miliarde de lire sterline (8,6 miliarde de dolari) în acest an.

Diminuarea deficitului bugetar, în prezent situat la un nivel de peste 11% din Produsul Intern Brut, va necesita reduceri "dureroase" şi de durată ale cheltuielilor guvernamentale şi creşteri de taxe, notează Reuters.

Aceste măsuri ar putea fi cuprinse în proiectul de buget de urgenţă, care va fi adoptat pe 22 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici