Marea Roşie, zonă prea periculoasă. Două mari companii navale întrerup transporturile

Două mari companii navale din Europa au decis să întrerupă transporturile prin Marea Roşie din cauza atacurilor efectuate de rebelii din Yemen asupra navelor comerciale.

298 afișări
Imaginea articolului Marea Roşie, zonă prea periculoasă. Două mari companii navale întrerup transporturile

Două mari companii navale întrerup transporturile prin Marea Roşie

Compania germană de transport de containere întrerupe transporturile la Marea Roşie, potrivit Sky News

Linia germană de transport de containere Hapag-Lloyd a anunţat vineri că opreşte transporturile prin Marea Roşie până pe 18 decembrie.

Luni, compania va decide dacă va prelungi măsura. Decizia a fost luată după ce una dintre navele sale a fost avariată de o dronă în apropierea Yemenului.

Maersk, altă mare companie navală din Danemarca, a anunţat anterior că a întrerupt toate transporturile de containere prin Marea Roşie.

Compania a instruit toate navele sale care urmau să treacă prin strâmtoarea Bab al Mandeb să-şi întrerupă călătoria „până la noi ordine”.

Militanţii Houthis din Yemen, aliaţi ai Iranului, au anunţat că vor ataca toate navele care au legături cu Israel. În ultimele zile, mai multe vapoare au fost atacate de oameni înarmaţi sau cu ajutorul unor drone şi rachete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici