Marile bănci asiatice efectuează majorări masive de capital, pentru acoperirea pierderilor

Două dintre cele mai mari bănci asiatice, Mizuho (Japonia) şi DBS (Singapore), vor obţine fonduri totale de 6,7 miliarde de dolari prin majorări de capital, lichidităţi necesare pentru acoperirea datoriilor neperformante acumulate şi devalorizării activelor în urma crizei, transmite Reuters.

21 afișări
Imaginea articolului Marile bănci asiatice efectuează majorări masive de capital, pentru acoperirea pierderilor

Filială din Tokio a Mizuho Financial Group (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mizuho Financial Group, a doua mare bancă japoneză, va obţine 4 miliarde de dolari printr-o emisiune de acţiuni cu drept preferenţial, subscrise de investitori instituţionali locali.

Totodată, DBS, cea mai mare instituţie de credit din sub-estul Asiei, îşi va majora capitalul cu 2,74 miliarde de dolari, printr-o emisiune de titluri derulată la un preţ pe unitate cu 45% mai redus faţă de nivelul de la finalul şedinţei bursiere de luni.

Săptămâna trecută, banca britanică Standard Chartered, care îşi desfăşoară majoritatea operaţiunilor pe pieţele asiatice, a finalizat o majorare de capital de 2,7 miliarde de dolari, tot printr-o emisiune de acţiuni.

Analiştii şi pieţele nu anticipează noi majorări de capital la alte bănci importante din Asia, argumentând că Mitsubishi UFG Financial Group, cea mai mare instituţei japoneză de credit, şi Sumitomo Mitsui, al treilea jucător pe piaţa financiară din Japonia, au derulat deja astfel de măsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici