Mario Draghi: Situaţia economică dificilă din zona euro se va prelungi

Situaţia economică dificilă din zona euro se va prelungi, iar Europa trebuie să continue reducerea dezechilibrelor fiscale şi structurale şi restructurarea sectorului financiar, a declarat joi într-o conferinţă de presă preşedintele BCE, Mario Draghi.

307 afișări
Imaginea articolului Mario Draghi: Situaţia economică dificilă din zona euro se va prelungi

Mario Draghi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Totuşi, Draghi consideră că revenirea economică a zonei euro ar trebui să înceapă în cursul acestui an, odată ce măsurile anticriză luate de BCE îşi vor face efectul în economie.

BCE a menţinut dobânda de politică monetară la 0,75%, cel mai redus nivel de la formarea zonei euro.

Declaraţiile şefului BCE au încurajat bursele, analiştii comentând că situaţia s-ar putea îmbunătăţi în Europa în acest an dacă liderii UE vor putea preveni reaprinderea crizei în Grecia sau Spania.

Indicele S&P 500 al bursei de la New York a deschis în urcare cu 0,5%, în timp ce Dow Jones Industrial Average creşte cu 0,3%, potrivit Bloomberg.

Aurul s-a apreciat cu 0,8% la New York, la 1.668,9 dolari pe uncie, investitorii interpretând afirmaţia lui Draghi privind prelungirea situaţiei economice dificile drept un semnal că BCE va continua să ia măsuri de stimulare a economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici