Matsushita şi Google colaborează la producerea de televizoare conectabile la Internet

Grupul japonez Matsushita Electric Industrial şi Google, proprietarul celui mai accesat motor de căutare la nivel mondial, colaborează la producţia unor televizoare conectabile la Internet.

1 afișare
Imaginea articolului Matsushita şi Google colaborează la producerea de televizoare conectabile la Internet

Matsushita şi Google colaborează la producerea de televizoare conectabile la Internet

Televizoarele, care vor fi lansate în primăvara acestui an pe piaţa nord-americană, vor permite accesarea de conţinut video prin intermediul YouTube, precum şi vizualizarea serviciului online de fotografii Picasa Web Albums, ambele deţinute de Google, se arată într-un comunicat al Panasonic, divizie a grupului Matsushita.

Data lansării pe piaţa internaţională a televizoarelor nu a fost încă stabilită.

"Cooperarea Panasonic cu YouTube şi Picasa Web Albums demonstrează angajamentul nostru de a influenţa evoluţia naturală a Internetului şi a o extinde în domeniul televiziunii de înaltă definiţie", a declarat vicepreşedintele Panasonic, Merwan Mereby.

Contractul încheiat cu Google nu conferă exclusivitate acestei companii, a precizat purtătorul de cuvânt al Panasonic, Akira Kadota.

La sfârşitul anului trecut, Matsushita, cel mai mare producător de televizoare cu ecrane pe bază de plasmă la nivel mondial, a anunţat că va prelua controlul asupra unei companii mixte care produce ecrane cu cristale lichide şi va construi o nouă fabrică.

Măsurile reprezintă o schimbare de strategie a Matsushita pe piaţa ecranelor plate pentru televizoare.

Până în prezent, Matsushita a făcut investiţii mari în domeniul ecranelor cu plasmă, considerând că tehnologia este mai eficientă în privinţa costurilor, în cazul ecranele de dimensiuni mari. Totodată, compania achiziţiona ecrane LCD pentru televizoarele mai mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici