Video Mediafax a lansat Anuarul Financiar 2009

Mediafax a lansat a şasea ediţie a Anuarului Financiar, în cadrul evenimentului Romania Financial Forum 2009, organizat împreună cu Banca Naţională a României.

42 afișări

Anuarul editat de Mediafax reprezintă o analiză completă a sectorului financiar în decursul ultimului an. Publicaţia examinează evoluţia acestui domeniu de la apariţia primelor semne ale crizei în România până la adoptarea unor măsuri de contracarare a efectelor sale în sectorul financiar-bancar.

Anuarul Financiar 2009 este structurat pe cinci capitole – Bănci, Asigurări, Leasing, Piaţa de capital şi Consultanţă – prefaţate de un interviu cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

Rolul actual al băncilor în economie, dobânzile mari practicate la depozitele bancare şi eventualele concentraţii de pe piaţa bancară în acest an sunt câteva dintre problemele analizate de guvernatorul BNR în interviul ce deschide anuarul.

Mugur Isărescu apreciază că băncile riscă să devină „frânarul” economiei dacă nu rezolvă problema dobânzilor mari practicate la depozite, dar vor fi şi primele instituţii cu şanse de revenire. De asemenea, el estimează că sfârşitul anului va marca reclasificări în ponderile de piaţă ale băncilor şi că vom asista la concentraţii pe piaţa bancară, dar acesta este un fenomen de piaţă ce nu trebuie precipitat.

Politicile din sectorul financiar în 2008 şi în primele luni ale anului 2009 sunt analizate pe larg în următoarele capitole ale publicaţiei. Astfel, Anuarul Financiar înregistrează reorientarea băncilor dinspre obiectivul majorării cotei de piaţă spre managementul costurilor, atragerea de resurse şi asigurarea stabilităţii financiare. De asemenea, anuarul prezintă declinul pieţei de leasing după mulţi ani de creştere, revizuirea bugetelor asigurătorilor pentru 2009, reducerea valorii tranzacţiilor de la Bursă în ciuda măsurilor de stimulare a pieţei de capital, precum şi orientarea firmelor de avocatură spre arii de practică specifice declinului economic.

Pe lângă analize, publicaţia include cronologii ale evenimentelor majore de pe pieţele financiare în 2008 şi un index al companiilor din acest sector.

Anuarul Financiar 2009 va fi distribuit gratuit către abonaţi ai fluxurilor de informaţii de business ale Mediafax şi către abonaţi ai Ziarului Financiar, după lansarea din cadrul Romania Financial Forum 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici