MEF vrea să includă în fişele fiscale date privind veniturile brute lunare ale salariaţilor

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) intenţionează să modifice formularul fişelor fiscale prin introducerea unei coloane unde angajatorii trebuie să completeze veniturile brute ale salariaţilor, din fiecare lună a anului.

4 afișări

Proiectul de ordin al ministrului Economiei şi Finanţelor pentru aprobarea modelului şi conţinutului fişei fiscale propune "adaptarea formularului la necesităţile de administrare", potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Informaţiile privind veniturile brute lunare se adaugă astfel celorlalte patru coloane din tabelul referitor la calculul impozitului pe veniturile din salarii, inclus în fişa fiscală, respectiv deduceri personale, alte deduceri, venit bază de calcul şi impozit lunar calculat şi reţinut.

Plătitorii de salarii şi de venituri asimilate salariilor au obligaţia de a calcula şi reţine impozitul aferent acestor venituri, iar informaţiile referitoare la calculul impozitului se cuprind în fişele fiscale.

Fişa fiscală (formularul 210) se depune la autorităţile fiscale, până în ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul fiscal expirat.

"În scopul realizării atribuţiilor şi sarcinilor ce le revin potrivit legii, autorităţile publice, instituţiile publice sau de interes public solicită, de la unităţile fiscale, informaţii cu privire la veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate de persoanele fizice. Totodată, la cererea contribuabililor, unităţile fiscale eliberarează documente care atestă veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate (adeverinţe, certificat privind atestarea impozitului plătit conform Convenţiei de evitare a dublei impuneri de persoanele fizice nerezidente)", se menţionează în comunicatul ANAF.

Pentru a facilita completarea fişei fiscale în format electronic, ANAF pune la dispoziţia contribuabililor, un program informatic de asistenţă care poate fi obţinut, fie de la autorităţile fiscale, fie prin descărcarea de pe pagina de Internet a ANAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici