Membrii Consiliului de Administraţie al Boeing, acţionaţi în instanţă pentru că au chiulit de la şedinţe

  • CA-ul Boeing a fost dat în judecată de acţionari
  • 4 membrii ai board-ului au chiulit de la trei sferturi din şedinţe
  • Un comitet pentru siguranţa aviatică a fost fondat abia după al doilea accident fatal
225 afișări
Imaginea articolului Membrii Consiliului de Administraţie al Boeing, acţionaţi în instanţă pentru că au chiulit de la şedinţe

Membrii Consiliului de Administraţie al Boeing, acţionaţi în instanţă pentru că au chiulit de la şedinţe

Consiliul de Administraţie al Boeing a fost dat în judecată de către acţionarii companiei pe motiv că au tratat cu lejeritate managementul firmei.

Potrivit dosarului, analizat de Wall Street Journal, Consiliului i-a luat aproape o lună doar pentru a se întruni într-o şedinţă, după ce a avut loc primul accident fatal cauzat de modelul 737 MAX.

După cel de-al doilea accident, când Consiliul a numit un comitet intermiar special pentru probleme de siguranţă, 4 dintre membri au participat la mai puţin de un sfert din şedinţe.

Acuzaţiile mai spun că cei din consiliul nu erau informaţi asupra problemelor de siguranţă aviatică până în aprilie 2019, la săptămâni bune după accidentul din Ethiopia. Boeing a provocat 2 accidente fatale cu modelul 737 MAX în care şi-au pierdut viaţa 346 de persoane.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici