Mercedes-Benz Cars, noul nume al diviziei de autoturisme a grupului Daimler

Divizia producătoare de autoturisme a grupului Daimler va fi redenumită Mercedes-Benz Cars, la cererea acţionarilor, care vor să onoreze amintirea constructorului german de automobile Carl Friedrich Benz, transmite Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Mercedes-Benz Cars, noul nume al diviziei de autoturisme a grupului Daimler

Mercedes-Benz Cars, noul nume al diviziei de autoturisme a grupului Daimler

Acţionarii au aprobat şi schimbarea numelui grupului din DaimlerChrysler în Daimler, în urma vânzării pachetului majoritar la compania americane Chrysler către fondul de investiţii Cerberus.

Compania lui Carl Friedrich Benz a fuzionat cu cea deţinută de Gottlieb Daimler în 1926, dar numele Benz a fost eliminat din titulatura grupului, după fuziunea cu Chrysler, în urmă cu şapte ani.

Directorul general Dieter Zetsche a insistat ca grupul să se numească Daimler, dar a spus că există posibilitatea de a onora şi numele Benz.

Astfel, divizia de autoturisme a grupului va purta numele Mercedes-Benz Cars, divizia producătoare de furgonete se va numi Mercedes-Benz Vans, în timp ce DaimlerChrysler Bank devine Mercedes-Benz Bank.

Subsidiara de camioane va purta numele Daimler Trucks, cea de autobuze se va numi Daimler Buses, iar divizia Financial Services a fost redenumită Daimler Financial Services.

"Numele Daimler semnifică scrierea unui nou capitol al istoriei noastre, continuând, în acelaşi timp, tradiţia noastră de inventatori de automobile", a declarat Zetsche.

Grupul a anunţat că vânzările Mercedes Car Group, actuala Mercedes-Benz Cars, au urcat în septembrie cu 7,4%, la nivelul record de 124.600 de unităţi.

În primele nouă luni ale anului, compania, al doilea mare producător de maşini premium la nivel mondial, după BMW, a înregistrat o creştere de 0,9% a vânzărilor de vehicule, la 942.300 de unităţi.

Mercedes Car Group include, pe lângă brandul Mercedes-Benz, mini-automobilele Smart şi limuzinele Maybach.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici