Mercedes reduce motorul S-Classe la patru clindri

Mercedes Benz lansează primul S-Class cu motor în patru cilindri din istoria de 60 de ani a modelului, pentru a concura cu BMW şi Audi pe segmentul clienţilor de lux care urmăresc un consum şi emisii poluante mai reduse, transmite Bloomberg.

83 afișări
Imaginea articolului Mercedes reduce motorul S-Classe la patru clindri

Mercedes reduce motorul S-Classe la patru clindri

Compania germană este primul mare producător de maşini de lux care echipează cel mai scump model cu un motor atât de mic. Constructorii auto investesc sume importante pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi atragerea clienţilor care vizează un consum mai redus. BMW a investit 1,2 miliarde de euro în tehnologii de scădere a consumului, în timp ce Mercedes aproape a dublat fondurile alocate în acest scop, la un miliard de euro.

Mercedes vrea să menţină performanţele S-Classe chiar şi cu un motor diesel mai mic. Astfel, S250 CDI, care va fi livrat dealer-ilor auto la începutul anului următor, va atinge o viteză maximă de 240 kilometri pe oră.

Noul model Mercedes, are, potrivit companiei, emisii de dioxid de carbon mai mici decât orice maşină din această clasă şi accelerează la 100 de kilometri pe oră în 8,2 secunde.

Reducerea capacităţii motorului este şi o reacţie la efectele crizei financiare, care a determinat scăderea cererii de maşini de lux în SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici