Merkel: Crearea unei autorităţi de supraveghere bancară va necesita timp

Crearea unei autorităţi unice de supraveghere bancară va necesita timp, şi nu "una sau două luni", a apreciat în noaptea de joi spre vineri cancelarul german, Angela Merkel, subliniind că este vorba despre o condiţie prealabilă oricărei recapitalizări directe a băncilor.

341 afișări
Imaginea articolului Merkel: Crearea unei autorităţi de supraveghere bancară va necesita timp

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Liderii europeni reuniţi în cadrul unui summit au ajuns la o înţelegere asupra unui calendar "foarte ambiţios" în vederea creării unei instituţii unice de supraveghere a băncilor din zona euro, a subliniat Merkel într-o conferinţă de presă, la finalul primei zile a summitului.

Însă "noi am spus întotdeauna că înaintea rapidităţii trebuie să fie plasată calitatea", scopul fiind "o supraveghere bancară demnă de acest nume", a subliniat cancelarul.

Acesta este motivul pentru care această supraveghere bancară "nu îşi va putea începe activitatea în practică la 1 ianuarie", ci "va fi creată în cursul lui 2013", a precizat ea.

Preşedintele BCE Mario Draghi "ne-a spus că va fi necesar un anumit timp pentru a crea" o asemenea supraveghere. "Nu este un lucru de una sau două luni", a insistat ea.

Şefii de stat şi de guvern din cadrul UE au ajuns joi la o înţelegere asupra obiectivului de a ajunge la un acord privind cadrul politic al acestei supravegheri bancare înainte de sfârşitul lui 2012 şi la o punere în aplicare graduală, în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici