Merkel: Germania poate fi o economie sănătoasă doar dacă Europa îşi va reveni

Cancelarul german Angela Merkel a cerut statelor membre ale Uniunii Europene să continue implementarea reformelor structurale, apreciind că Germania poate rămane într-o situaţie bună numai dacă economia europeană îşi va reveni.

656 afișări
Imaginea articolului Merkel: Germania poate fi o economie sănătoasă doar dacă Europa îşi va reveni

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"De aceea este în interesul Germaniei să facă tot posibilul pentru a se asigura că alte state implementează reforme structurale, că bugetele sunt solide şi că activitatea economică este astfel stimulată", a declarat Merkel, citată de Reuters, preluată de CNBC.

Merkel a lăudat progresele reuşite până în prezent de ţările din regiune, afirmând că guvernele din UE au implementat deja numeroase reforme structurale şi că situaţia generală de pe continent s-a îmbunăţit.

Cancelarul german va candida în luna septembrie pentru un al treilea mandat de patru ani.

Aproximativ 40% din exporturile Germaniei, cea mai mare economie europeană, merg către state din zona euro, iar un total de 60% din exporturile ţării ajung în UE.

Merkel a cerut Uniunii Europene să urmeze intensiv obiectivul de a încheia un acord de liber schimb cu Statele Unite, pentru a promova comerţul bilateral.

În această privinţă, Franţa a cerut ca mandatul de negociere al Comisiei Europene să excludă industria audio-vizualului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici