Merkel spulberă speranţele recapitalizării directe rapide a băncilor spaniole

Cancelarul german Angela Merkel a spulberat vineri speranţele recapitalizării directe a băncilor spaniole, soluţie susţinută de Spania şi de Franţa pentru reducerea presiunii pe datorii, afirmând că acestea beneficiază deja de un program de până la 100 miliarde de euro în acest scop.

257 afișări
Imaginea articolului Merkel spulberă speranţele recapitalizării directe rapide a băncilor spaniole

Merkel spulberă speranţele recapitalizării directe rapide a băncilor spaniole

"Băncile spaniole au un program prin care pot fi recapitalizate, nu va avea loc o recapitalizare directă cu titlu retroactiv", a afirmat Merkel într-o conferinţă de presă la încheierea summit-ului european de la Bruxelles.

Cancelarul a adăugat că astfel de recapitalizări vor fi posibile în viitor.

Franţa dorea ca decizia de recapitalizare directă a băncilor să poată fi aplicată retractiv şi să fie în beneficiul instituţiilor financiare spaniole, astfel încât susţinerea lor să nu mai amplifice datoriile Spaniei.

În urma summit-ului UE, posibilitatea ca Madridul să beneficieze rapid de o recapitalizare directă a băncilor, prin Mecanismul European de Stabilitate, a devenit mai îndepărtată, relatează AFP.

"Recapitalizarea directă a băncilor va avea loc în 2013, dar nu ştim exact când", a arătat premierul italian Mario Monti.

Un diplomat european, mai puţin optimist, a estimat că băncile spaniole nu vor fi recapitalizate prin MES înainte de sfârşitul lui 2013, mai probabil în 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici