Merkel: Zona euro a fost la înălţimea aşteptărilor şi a făcut ce trebuia făcut pentru euro

Zona euro a fost "la înălţimea aşteptărilor" şi "a făcut ceea ce trebuia făcut pentru euro", după ce liderii europeni au ajuns la un acord privind un amplu plan de luptă împotriva crizei datoriilor, a apreciat joi cancelarul german, Angela Merkel, la încheierea summitului UE.

1140 afișări
Imaginea articolului Merkel: Zona euro a fost la înălţimea aşteptărilor şi a făcut ce trebuia făcut pentru euro

Angela Merkel: Zona euro a fost la înălţimea aşteptărilor şi a făcut ce trebuia făcut pentru euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că am putut fi la înălţimea aşterptărilor şi că am făcut ceea ce trebuia făcut" pentru euro, a spus ea, reamintind însă şi divergenţele existente înaintea summitului între statele membre ale zonei euro.

Ţările zonei euro au ajuns joi dimineaţă la un acord privind liniile principale ale unui plan anticriză, care prevede o reducere importantă a datoriilor Greciei şi mobilizarea a 1.000 de miliarde de euro pentru a împiedica efectele de contagiune.

"A fost încheiat un acord privind un program global", a anunţat preşedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, joi dimineaţă, după aproape zece ore de discuţii între liderii europeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici