Metrorex angajează 180 de persoane pentru două staţii noi de pe Magistrala IV

Metrorex va angaja în acest an 180 de persoane, ca urmare a deschiderii liniei 1 Mai-Parc Bazilescu, astfel că bugetul actualizat de venituri şi cheltuieli prevede creşterea cu 3,4% a cheltuielilor cu personalul faţă de nivelul aprobat iniţial de Guvern, la 279,11 milioane lei.

637 afișări
Imaginea articolului Metrorex angajează 180 de persoane pentru două staţii noi de pe Magistrala IV

Metrorex angajează 180 de persoane pentru două staţii noi de pe Magistrala IV (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Bugetul de venituri şi cheltuieli a fost actualizat prin suplimentarea numărului de personal şi a fondului de salarii aferent cu 180 salariaţi începând cu luna aprilie 2011, ca urmare a dării în exploatare în prima parte a anului 2011 a două noi capacităţi de transport prin extinderea reţelei actuale de metrou pe Magistrala IV cu tronsonul 1 Mai-Parc Bazilescu în lungime de 2,6 km cale dublă şi două staţii noi de metrou, Pajura şi Parc Bazilescu", se arată în nota de fundamentare a unui proiect de HG, elaborat de Ministerul Transporturilor.

Potrivit celor mai recente declaraţii ale ministrului Transporturilor, Anca Boagiu Boagiu, staţiile Pajura şi Parc Bazilescu (de pe Magistrala 4 Gara de Nord-Laminorul) vor fi deschise la 30 iunie.

Numărul angajaţilor va creşte de la 4.255 de salariaţi la 4.435. Câştigul mediu lunar va rămâne neschimbat, la 3.776 lei.

Totodată, veniturile sunt egale cu cheltuielile şi vor creşte uşor, de la 570,89 milioane lei la 580,19 milioane lei.

Proiectul de buget actualizat nu prevede alte modificări ale indicatorilor financiari.

Astfel, rămân nemodificate subvenţiile (349 milioane lei), nivelul investiţiilor (421,4 milioane lei), plăţile restante (156,7 milioane lei) şi creanţele (20 milioane lei).

Guvernul a aprobat în luna februarie bugetul Metrorex pe 2011 în forma iniţială, iar acesta a fost publicat în Monitorul Oficial la 4 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici