Metrorex va introduce automate pentru vânzarea cartelelor

Metrorex intenţionează să introducă automate pentru vânzarea biletelor în staţiile cu trafic mare de călători, licitaţia urmând să aibă loc în luna aprilie, iar aparatele să intre în funcţiune spre sfârşitul anului, au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii companiei.

2 afișări
Imaginea articolului Metrorex va introduce automate pentru vânzarea cartelelor

Metrorex va introduce automate pentru vânzarea cartelelor (Sursa: Mediafax Foto)

Licitaţia vizează achiziţia a 35 de aparate, costul total al contractului fiind estimat la 5,83 milioane de lei (inclusiv TVA), iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene.

"Există această deschidere de a introduce automate pentru cartele în staţiile cu trafic mare de călători, precum Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Eroilor, Piaţa Victoriei, Nicolae Grigorescu sau piaţa Sudului. În funcţie de numărul de călători din fiecare staţie vor fi montate unu sau mai multe automate", au declarat oficiali ai Metrorex.

Potrivit surselor citate, Metrorex intenţionează să extindă programul de achiziţie al automatelor şi în anul 2009.

Cu toate că pe viitor, majoritatea staţiilor vor fi dotate cu automate de bilete, reprezentanţii Metrorex au declarat că personalul casieriilor nu va fi disponibilizat, ci va fi transferat în alte departamente.

"Personalul din casierii nu va fi dat afară, mai ales că se vor mai deschide staţii noi şi în acelaşi timp avem o criză de personal pe culoarele de acces. Totodată, înregistrăm o creştere a cererii de abonamente cu preţ redus, iar o parte din personal va fi transferat spre casieriile care eliberează astfel de abonamente", au mai spus oficialii companiei.

De asemenea, Metrorex va organiza în luna martie o licitaţie pentru achiziţia instalaţiilor de taxare pentru magistrala Nicolae Grigorescu-Linia de Centură, valoarea estimată a contractului fiind de 1,84 milioane de lei din fonduri europene.

Linia Nicolae Grigorescu-Linia de Centură va avea o lungime de 4,75 de kilometri şi patru staţii (Nicolae Grigorescu 2- 1 Decembrie-Policolor-Linia de Centură) şi este programată să se deschidă pe data de 15 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici