Microsoft a reclamat Motorola Mobility la Comisia Europeană pentru practici neloiale în afaceri

Microsoft a reclamat Motorola Mobility la Comisia Europeană, pentru că ar încerca să blocheze vânzările de computere personale şi console de jocuri care au instalate aplicaţiile sale informatice.

155 afișări
Imaginea articolului Microsoft a reclamat Motorola Mobility la Comisia Europeană pentru practici neloiale în afaceri

Microsoft a reclamat Motorola Mobility la Comisia Europeană pentru practici neloiale în afaceri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Motorola Mobility încalcă un angajament de a licenţia patente în termeni corecţi şi "cere ca Microsoft să îşi retragă produsele de pe piaţă", potrivit Microsoft, transmite Bloomberg.

Apple a făcut o reclamaţie similară la Bruxelles, referitoare la termenii licenţelor acordate de Motorola Mobility.

"Microsoft a depus o plângere oficială la Comisia Europeană împotriva Motorola Mobility. Am făcut acest pas pentru că Motorola Mobility încearcă să blocheze vânzările de PC-uri cu sistem de operare Windows, de console Xbox şi alte produse", se arată într-un comunicat al Microsoft.

Motorola Mobility, Microsoft, Samsung Electronics şi Apple sunt implicate în numeroase litigii în Europa, în condiţiile creşterii cererii de aparate smartphone şi tablete.

Reclamaţiile făcute la Comisia Europeană se referă la corectitudinea licenţierii patentelor, care se bazează pe standarde comune sectorului IT.

Google, care a încheiat un acord de achiziţie a Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari, s-a angajat că această companie va acorda licenţe pentru patente în termeni corecţi şi rezonabili.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici