Microsoft ar putea plăti despăgubiri pentru folosirea fără drept a unui program

O instanţă din SUA a decis că Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, trebuie să plătească aproape 390 milioane de dolari ca despăgubiri pentru folosirea fără drept a unei aplicaţii care previne piratarea programelor, brevetată de compania Uniloc din Singapore.

22 afișări
Imaginea articolului Microsoft ar putea plăti despăgubiri pentru folosirea fără drept a unui program

Microsoft ar putea plăti 390 milioane dolari despăgubiri pentru folosirea fără drept a unui program (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După un proces de şase ani, juriul unei curţi federale a găsit compania vinovată de încălcarea drepturilor provenind din brevetarea unui software care previne copierea sau folosirea neautorizată a programelor prin generarea de identităţi unice pentru utilizatorii licenţiaţi.

Aplicaţia a fost brevetată de compania Uniloc din Singapore.

Microsoft a anunţat că va declara apel, considerând că hotărârea juriului nu reflectă realitatea şi nu are temei legal, deoarece brevetul nu este valid.

Procesul a început în 2003, când divizia Uniloc din SUA şi compania-mamă din Singapore au acuzat Microsoft că a folosit programul brevetat pentru a preveni copierea sau folosirea fără drept a sistemului de operare Windows XP şi a unor părţi din pachetul Office.

Despăgubirile decise la finalul procesului sunt unele dintre cele mai mari din domeniul disputelor judiciare privind încălcarea regulilor brevetelor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici