Microsoft atinge pentru prima dată o valoare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari

Valoarea bursieră a Microsoft a depăşit miercuri, pentru prima dată, pragul de 3.000 de miliarde de dolari, păstrându-şi poziţia de a doua cea mai valoroasă companie din lume, imediat după Apple, producătorul iPhone.

448 afișări
Imaginea articolului Microsoft atinge pentru prima dată o valoare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari

Acţiunile Microsoft şi Apple şi-au disputat de la începutul anului primul loc în topul celor mai mari companii, producătorul telefoanelor iPhone pierzând pentru scurt timp coroana în faţa gigantului software la începutul lunii ianuarie, informează Reuters.

Acţiunile Microsoft au atins un nivel record de 405,15 dolari, în creştere cu 1,6%, ceea ce a permis gigantului tehnologic să depăşească nivelul de capitalizare bursieră de 3.000 de miliarde de dolari. Acţiunile Apple se tranzacţionau la 196,04 dolari, în creştere cu 0,4%, ceea ce îi conferă o valoare de piaţă de 3.030 de miliarde de dolari, potrivit datelor LSEG.

Susţinut de investiţia sa în OpenAI, producătorul ChatGPT, Microsoft este considerat drept un lider în cursa pentru dominaţia pieţei în ceea ce priveşte inteligenţa artificială generativă (AI) între alţi giganţi tehnologici, printre care Alphabet, proprietarul Google, Amazon, Oracle şi Meta, compania-mamă Facebook.

Utilizând tehnologia OpenAI, Microsoft a lansat versiuni mai noi ale produselor sale emblematice de software, precum şi motorul său de căutare Bing, care se aşteaptă să concureze mai bine cu oferta dominantă de căutare a Google.

Apple, pe de altă parte, se confruntă cu o încetinire a cererii pentru iPhone-uri, în special în China, unde compania oferă clienţilor reduceri pentru a stimula vânzările, pe fondul concurenţei puternice din partea rivalilor autohtoni, cum ar fi Huawei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici