Microsoft ieftineşte Vista şi lansează primul Service Pack

Microsoft va reduce în acest an preţurile la care este comercializat sistemul de operare Vista în 70 de ţări, odată cu lansarea pe piaţă a Service Pack1 (SP1), prima versiune care include îmbunătăţiri importante ale produsului.

9 afișări
Imaginea articolului Microsoft ieftineşte Vista şi lansează primul Service Pack

Microsoft ieftineşte Vista şi lansează primului Service Pack

Vânzările sistemului Vista, prin intermediul magazinelor şi al Internetului, reprezintă sub 10% din licenţele Windows comercializate de Microsoft.

Peste 90% din computerele personale din întreaga lume au instalate aplicaţii Windows.

Majoritatea cumpărătorilor preferă să achiziţioneze un computer care are preinstalată ultima versiune a sistemului de operare al grupului Microsoft.

"Anticipăm că aceste schimbări vor oferi oportunităţi sporite pentru comercializarea unui număr mai mare de licenţe Windows", a declarat Brad Brooks, vicepreşedinte al Microsoft.

În Statele Unite, Microsoft va reduce preţul Windows Vista Ultimate, cea mai recentă versiune a produsului, de la 399 de dolari la 319 dolari. În cazul versiunii îmbunătăţite a Windows XP sau a altei versiuni Vista, preţul va coborî de la 259 de doalri la 219 dolari.

Totodată, preţul versiunilor îmbunătăţite ale Vista Home Premium va scădea de la 159 de dolari la 129 de dolari.

Reducerile de preţuri vor varia de la o ţară la alta.

Pe pieţele emergente, Microsoft va renunţa la comercializarea versiunilor îmbunătăţite ale Vista întrucât mulţi clienţi din acele regiuni cumpără pentru prima oară o variantă originală a sistemului de operare Windows. Compania va comercializa în schimb Vista Home Premium şi Home Basic, o versiune mai simplă a produsului, la preţuri revizuite.

Microsoft a vândut peste 100 de milioane de licenţe Vista de la lansarea pe piaţă, în ianuarie 2007, produsul având o contribuţie importantă la profitabilitatea grupului.

Mulţi utilizatori au reclamat totuşi probleme în funcţionarea Vista, care poate fi instalat doar pe computere performante, precum şi lipsa unor alte aplicaţii şi echipamente corespunzătoare, precum imprimantele.

Microsoft a anunţat că va continua să vândă sistemul Windows XP până în iunie 2008, amânând astfel tranziţia către Vista.

Producătorul american de software Microsoft a fost amendat, miercuri, de Comisia Europeană (CE), cu suma record de 899 milioane de euro pentru nerespectarea sancţiunilor impuse în cazul unor încălcări ale reglementărilor antitrust.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici