Microsoft nu vede motivele pentru care ar trebui să îşi majoreze oferta pentru Yahoo!

Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, nu vede motivele pentru care ar trebui să îşi majoreze oferta de preluare a Yahoo!, în valoare de circa 42 de miliarde de dolari, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

10 afișări
Imaginea articolului Microsoft nu vede motivele pentru care ar trebui să îşi majoreze oferta pentru Yahoo!

Microsoft nu vede motivele pentru care ar trebui să îşi majoreze oferta pentru Yahoo! (Imagine: Mediafax Foto)

"De ce ar şi-ar supralicita Microsoft propria ofertă?", a afirmat una dintre surse.

Un purtător de cuvânt al Yahoo! a refuzat să comenteze.

Reprezentanţii Microsoft şi ai Yahoo! au avut o întâlnire pentru a discuta o eventuală fuziune, după ce producătorul de software a lansat o ofertă de preluare de 31 de dolari pe acţiune, la sfârşitul lunii ianuarie, au declarat anterior alte surse.

Unele site-uri specializate în sectorul tehnologiei au publicat speculaţii conform cărora Microsoft intenţionează să îşi îmbunătăţească propunerea, dar o persoană apropiată situaţiei a declarat că grupul nu consideră că ar trebui să plătească mai mult, întrucât nu au fost făcute oferte concurente.

De la primirea propunerii din partea Microsoft, reprezentanţii Yahoo! au discutat cu cei ai grupului News Corp, deţinut de Rupert Murdoch, şi ai AOL, divizie a Time Warner, au afirmat alte surse.

Yahoo a respins, în februarie, oferta Microsoft, care evaluează compania la 42 de miliarde de dolari, întrucât o consideră insuficientă.

Acţiunile Yahoo au încheiat tranzacţiile de luni, de la bursa Nasdaq, în scădere cu 0,2%, la 28,93 dolari pe unitate, în timp ce titlurile Microsoft au urcat cu 1,6%, la 28,38 dolari pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici