Microsoft oferă 44,6 miliarde dolari pentru Yahoo

Microsoft, cel mai mare producător software la nivel mondial, a făcut o ofertă de preluare a Yahoo, pentru 31 de dolari pe acţiune, ceea ce înseamnă o valoare totală a tranzacţiei de circa 44,6 miliarde dolari.

1 afișare
Imaginea articolului Microsoft oferă 44,6 miliarde dolari pentru Yahoo

Microsoft oferă 44,6 miliarde dolari pentru Yahoo

Oferta, care va permite acţionarilor Yahoo să aleagă între a primi numerar sau un număr fix de acţiuni Microsoft, este cu 62% mai mare decât preţul titlurilor Yahoo la închiderea şedinţei bursiere din 31 ianuarie 2008, se arată într-un comunicat al producătorului de software.

Astfel, acţionarii Yahoo vor primi pe o acţiune 31 de dolari sau 0,9509 acţiuni Microsoft.

Preţul acţiunilor Yahoo a crescut cu 56% înainte de începerea şedinţei bursiere, la 29,95 dolari, potrivit Reuters. Titlurile Yahoo au încheiat şedinţa bursieră de joi la preţul de 19,18 dolari pe acţiune.

Microsoft a arătat că a identificat patru domenii care vor genera sinergii anuale de cel puţin un miliard de dolari, după preluarea Yahoo.

"Avem foarte mare respect pentru Yahoo şi împreună putem oferi un pachet de soluţii pentru consumatori, editori şi oamenii din domeniul publicităţii", a declarat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer.

Piaţa publicităţii online va creşte de la 40 de miliarde de dolari în 2007, la aproape 80 de miliarde până în 2010.

Yahoo a anunţat, vineri, că oferta de preluare, în valoare de 44,6 miliarde de dolari, primită din partea Microsoft nu a fost solicitată, însă va analiza cu atenţie propunerea şi va lua cea mai bună decizie în beneficiul acţionarilor.

Conducerea Yahoo va evalua oferta cu atenţie, considerând planurile strategice ale grupului şi urmărind cea mai bună decizie în beneficiul acţionarilor, se arată într-un comunicat al companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici